Ruang Perbincangan Forex Anda
 
HomePORTALCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Salam semua... Secara rasmi atau tidak rasminya kami telah berpindah kerumah baru..Marilah beramai2 ke http://www.zoncsr100.com TQ.

Share | 
 

 3 Ducks Indi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
azmi21
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 6
Equity USD : 108
Thanks : 0
Join date : 2009-05-12
Age : 43
Location : PG.......Kota Tinggi..........Kemaman

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 17, 2009 7:55 am

kalau sideway kita tido.. biar je itik tu berkeliaran...

bak kata penoreh getah.. kalau hujan, cutilah..
lol! lol!


Teknik ni, seperti kebanyakkan teknik yang lain tidak menggalakkan kita trade waktu sideway.. sebab kita tak pasti bila ada explosion price nak ikut trend atau counter trend...


tak nampak itik berkeliaran pun bro bila masukkan indi tu............ THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 17, 2009 1:11 pm

Explosion pon kadang tak boleh cayo gak,ada gak explosion yg trick, silap masok nayo nanti acc yg explosion
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 17, 2009 3:01 pm

azmi21 wrote:
kalau sideway kita tido.. biar je itik tu berkeliaran...

bak kata penoreh getah.. kalau hujan, cutilah..
lol! lol!


Teknik ni, seperti kebanyakkan teknik yang lain tidak menggalakkan kita trade waktu sideway.. sebab kita tak pasti bila ada explosion price nak ikut trend atau counter trend...


tak nampak itik berkeliaran pun bro bila masukkan indi tu............ THINKINGGG

memang takde gambar itik, yg ada cuma anak panah kecik dlm chart dgn tanda TF 5m, 1h, 4h
rasanya yg tu utk amaran awal sesuai masuk atau tak sbb still kena tgk line SMA60 yang dia suruh add dgn kedudukan semasa CS untuk tujuan OP dan exit
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 17, 2009 5:37 pm

tengok jo formation candle (3 candle formation) atau pin candle atau string candle (kono bolajar advance naked trading) sonang crito, kau akan tahu apa candle seterusnya dan apo arah pergerakan price
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon May 18, 2009 11:44 am

nana wrote:
tengok jo formation candle (3 candle formation) atau pin candle atau string candle (kono bolajar advance naked trading) sonang crito, kau akan tahu apa candle seterusnya dan apo arah pergerakan price

Memang betul candlestick formation tu penting, tapi bila kita main di tf yang kecik, candlestick formation rasanya tak valid.. mungkin apa yang saya faham dgn trading style nana tu lain sikit kot
THINKINGGG


Saya juga guna teknik candlestik,divergence dan fibo strong level, tapi tapi kat sini kita cerita pasal itik je..
moneyyy moneyyy moneyyy
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon May 18, 2009 11:52 am

baguznet wrote:

memang takde gambar itik, yg ada cuma anak panah kecik dlm chart dgn tanda TF 5m, 1h, 4h
rasanya yg tu utk amaran awal sesuai masuk atau tak sbb still kena tgk line SMA60 yang dia suruh add dgn kedudukan semasa CS untuk tujuan OP dan exit

Betul tu, memang tak ada itik yang berkeliaran sebaliknya arrow yang kaler2 tu lah represent itik..
satu biru = sekoq itik
dua biru = 2 ekoq itik
tiga biru = 3 itik... ha.. waktu ni lah pasang jala..

kalau kaler tukar jadi merah pun sama juga konsep seperti diatas..


Tapi kalau dapat buat indi yang boleh buat keluar itik kat platform pas tu siap boleh gerak2 berkeliaran lagi mesti meletup... sapa yang boleh tolong buat indi macam tu ek??
THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon May 18, 2009 12:33 pm

sputra wrote:

Tapi kalau dapat buat indi yang boleh buat keluar itik kat platform pas tu siap boleh gerak2 berkeliaran lagi mesti meletup... sapa yang boleh tolong buat indi macam tu ek??
THINKINGGG

takut nanti itik tu berkeliaran lari merata dlm chart, dah asyik tgk itik berkeliaran plak dpd fokus kat chart utk trade


KETAWA
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon May 18, 2009 1:03 pm

baguznet wrote:
sputra wrote:

Tapi kalau dapat buat indi yang boleh buat keluar itik kat platform pas tu siap boleh gerak2 berkeliaran lagi mesti meletup... sapa yang boleh tolong buat indi macam tu ek??
THINKINGGG

takut nanti itik tu berkeliaran lari merata dlm chart, dah asyik tgk itik berkeliaran plak dpd fokus kat chart utk trade


KETAWA

You got the idea why no ducks appearance at all, bro..
KETAWA KETAWA
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   

Back to top Go down
 
3 Ducks Indi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Sri Lanka tourist arrivals up 7.7-pct in March, Indian arrivals plunge
» Gaudreau scores in return, Flames produce five second-period goals to beat Ducks
» Stars score 5 goals in 3rd period, beat Ducks 6-2
» Senators beat Ducks 2-1 in overtime
» Backlund hopes to stay hot as Flames host Ducks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: FOREX :: INDICATORS-
Jump to: