Ruang Perbincangan Forex Anda
 
HomePORTALCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Salam semua... Secara rasmi atau tidak rasminya kami telah berpindah kerumah baru..Marilah beramai2 ke http://www.zoncsr100.com TQ.

Share | 
 

 3 Ducks Indi

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: 3 Ducks Indi   Thu Apr 23, 2009 4:46 am

Indi seperti yang mark dgn tanda Right kat dlm pic..



Download kat sini

Untuk mempelajari teknik 3 Ducks System Download kat sini

Jgn lupe thanks.. cheers


Last edited by sputra on Tue Apr 28, 2009 10:25 am; edited 2 times in total (Reason for editing : edit pic)
Back to top Go down
View user profile
brainn68
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 10
Equity USD : 10
Thanks : 0
Join date : 2009-04-25

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat Apr 25, 2009 10:01 am

gelap sangat la bro.. x boleh zoom in ker.. saya rasa kalau tukar bckgroud putih lg jelas... just my 2cents PLEASE
Back to top Go down
View user profile
pajey
New Trader
New Trader


Posts : 4
Equity USD : 4
Thanks : 0
Join date : 2009-04-25

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat Apr 25, 2009 10:29 am

best tak ini ni?? dah try backtest bro sputra
Back to top Go down
View user profile
Speedup
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 38
Equity USD : 244
Thanks : 2
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat Apr 25, 2009 6:41 pm

pajey wrote:
best tak ini ni?? dah try backtest bro sputra

AKU SEMALAM BARU START BELAJO MENJALA ITIK...... HUHH... TAK TARIK LAGII JALA TUU... NAMPAK CAM DAH BANYAK YANG MASUKK... TAK TAU LAA..... KALAU JALA ITIK AKU TU KOYAK... HUHHH... HAMMPEHH LAA.. HARAP2 TAK KOYAKK.... JALA AKU TUU.. bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat Apr 25, 2009 10:58 pm

Speedup wrote:
pajey wrote:
best tak ini ni?? dah try backtest bro sputra

AKU SEMALAM BARU START BELAJO MENJALA ITIK...... HUHH... TAK TARIK LAGII JALA TUU... NAMPAK CAM DAH BANYAK YANG MASUKK... TAK TAU LAA..... KALAU JALA ITIK AKU TU KOYAK... HUHHH... HAMMPEHH LAA.. HARAP2 TAK KOYAKK.... JALA AKU TUU.. bounce bounce

Speed, best tak menjala itik?.. he he he.. ko semalam menjala itik keatas ke atau kebawah??.. kalau menjala itik kebawah rasanya tak pe kot, jangkaan akan ada gap a.k.a falling window awal isnin nanti.. Very Happy gud luck to you.. Laughing

To Pajey, ini simple indicator only.. tak penah terpikir nak back test.. nway, mmg sy tk reti buat backtest pun.. No
Back to top Go down
View user profile
pajey
New Trader
New Trader


Posts : 4
Equity USD : 4
Thanks : 0
Join date : 2009-04-25

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun Apr 26, 2009 1:30 pm

sputra wrote:


To Pajey, ini simple indicator only.. tak penah terpikir nak back test.. nway, mmg sy tk reti buat backtest pun.. No

Thank bro...nanti nak test mane tau timbul idea baru Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ratusanRM
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 6
Equity USD : 6
Thanks : 0
Join date : 2009-04-27
Age : 38
Location : Gemencheh, N9

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon Apr 27, 2009 11:12 pm

camne cara guna ni? THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/iem79
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Tue Apr 28, 2009 7:27 am

ratusanRM wrote:
camne cara guna ni? THINKINGGG

takde apa sangat indi ni.. dia cuma tempek trend tf lain je kat chart.

contoh bro buka chart tf 15... indi ni spt diatas akan tunjukkan bro tren utk m5, h1 & h4.. amat sesuai kepada yang menggunakan teknik 3 duck system untuk scalping.. Razz
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Tue Apr 28, 2009 10:28 am

ratusanRM wrote:
camne cara guna ni? THINKINGGG

Sudah di update di post #1 utk megetahui apa itu teknik 3 Ducks System.. afro
Back to top Go down
View user profile
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Tue Apr 28, 2009 11:21 am

wah....seronok nyer main jala2 nie.....porter pandai mnjala tau....dlu nak tangkap ayam mmg pakai jala...malas nak kejar...x tau plak itik pun ble tangkap pakai jala....
teknik bru nie....
Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

KETAWA KETAWA

_________________
Back to top Go down
View user profile
zerotech
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 150
Equity USD : 2704
Thanks : 2
Join date : 2009-04-22
Location : Di Mana Kaki Ku Melangkah

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Fri May 01, 2009 4:05 pm

terbayang plak roti jala dgn kuah kari ni...

perrrgghhhhhh... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile http://zerotech-personal.blogspot.com
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat May 02, 2009 7:03 pm

zerotech wrote:
terbayang plak roti jala dgn kuah kari ni...

perrrgghhhhhh... lol! lol!

Untuk pengetahuan semua.. zerotech ialah salah seorang pengikut teknik menangkap itik yang berjaya... TAHNIAH

Syabas untuk bro zero, dah banyak popit nanti leh kita kena roti jala sesama yek he he he... APPLAUSE
Back to top Go down
View user profile
JGV100
Master Sifu
Master Sifu
avatar

Posts : 246
Equity USD : 4771
Thanks : 31
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sat May 02, 2009 10:57 pm

sputra wrote:
zerotech wrote:
terbayang plak roti jala dgn kuah kari ni...

perrrgghhhhhh... lol! lol!

Untuk pengetahuan semua.. zerotech ialah salah seorang pengikut teknik menangkap itik yang berjaya... TAHNIAH

Syabas untuk bro zero, dah banyak popit nanti leh kita kena roti jala sesama yek he he he... APPLAUSE





Saya baru aja download pdf & indi 3 ducks.....TQVM Bro sputra COOL COOL




Sekali baca nampak simple teknik ni.......nanti ada masa nak jugak gi cuba kat DEMO sementara menunggu SETUP CSR100 HELLO




Apakata Bro sputra atau Bro zero buka satu thread di Pembangunan Teknik Forex untuk membincangkan "THE 3 DUCKS TRADING SYSTEM" . Mungkin ramai geng2 CSR100 ingin mempelajarinya. Saya pun nak tumpang belajar sama. Jika ianya satu teknik yang profitable, bolehlah di gunapakai dalam trading kita sementara menunggu SETUP CSR100. Harap dapat di pertimbangkan ya, TQ PLEASE
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 03, 2009 9:14 pm

JGV100 wrote:

Saya baru aja download pdf & indi 3 ducks.....TQVM Bro sputra COOL COOL




Sekali baca nampak simple teknik ni.......nanti ada masa nak jugak gi cuba kat DEMO sementara menunggu SETUP CSR100 HELLO




Apakata Bro sputra atau Bro zero buka satu thread di Pembangunan Teknik Forex untuk membincangkan "THE 3 DUCKS TRADING SYSTEM" . Mungkin ramai geng2 CSR100 ingin mempelajarinya. Saya pun nak tumpang belajar sama. Jika ianya satu teknik yang profitable, bolehlah di gunapakai dalam trading kita sementara menunggu SETUP CSR100. Harap dapat di pertimbangkan ya, TQ PLEASE

Nak buka thread di pembangunan teknik forex...hmm... THINKINGGG
rasa cam blom layak lagi nak bukak thread.. lol! lol! hu hu hu...
tapi kalau masta zerotech dah ready...apa salah nya, itupun jika terdapat permintaan ramai... COOL
Back to top Go down
View user profile
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 06, 2009 12:50 am

wah mcm best jek indi teknik itek nie..huhuhuh..layannn... lol!
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 06, 2009 12:02 pm

teknik ni utk scalping sahaja atau blh gak utk layan swing?

nampak cam simple je teknik itik gembo2 nie Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 06, 2009 3:47 pm

baguznet wrote:
teknik ni utk scalping sahaja atau blh gak utk layan swing?

nampak cam simple je teknik itik gembo2 nie Very Happy

Saya memang adaptkan teknik ni dalam teknik utama iaitu CSR100..
Mmg layan... sambil tunggu setup sambil tangkap itik.. hu hu hu..

Teknik 3 Ducks system ni sebenarnya bukanlah teknik scalping semata-mata. Ianya hampir sama dengan teknik2 moving average yang lain iaitu apabila price bersilang dengan MA kita dah boleh open atau close (tertakluk kepada T&C yer).. terpulang samada anda nak swing atau scalp sahaja kerana teknik ini "trade with the trend"

Saya guna utk scalping je sebab CSR100 nanti nak swing..... (makanbbq)
Back to top Go down
View user profile
zerotech
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 150
Equity USD : 2704
Thanks : 2
Join date : 2009-04-22
Location : Di Mana Kaki Ku Melangkah

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 06, 2009 7:43 pm

sputra wrote:
JGV100 wrote:

Saya baru aja download pdf & indi 3 ducks.....TQVM Bro sputra COOL COOL




Sekali baca nampak simple teknik ni.......nanti ada masa nak jugak gi cuba kat DEMO sementara menunggu SETUP CSR100 HELLO




Apakata Bro sputra atau Bro zero buka satu thread di Pembangunan Teknik Forex untuk membincangkan "THE 3 DUCKS TRADING SYSTEM" . Mungkin ramai geng2 CSR100 ingin mempelajarinya. Saya pun nak tumpang belajar sama. Jika ianya satu teknik yang profitable, bolehlah di gunapakai dalam trading kita sementara menunggu SETUP CSR100. Harap dapat di pertimbangkan ya, TQ PLEASE

Nak buka thread di pembangunan teknik forex...hmm... THINKINGGG
rasa cam blom layak lagi nak bukak thread.. lol! lol! hu hu hu...
tapi kalau masta zerotech dah ready...apa salah nya, itupun jika terdapat permintaan ramai... COOL

uikk!!!! affraid affraid aku masta..????
wakakakaka.... nak bkk akaun demo pun tak reti ko cakap aku masta.. KETAWA KETAWA KETAWA
Back to top Go down
View user profile http://zerotech-personal.blogspot.com
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 06, 2009 8:16 pm

sputra wrote:
baguznet wrote:
teknik ni utk scalping sahaja atau blh gak utk layan swing?

nampak cam simple je teknik itik gembo2 nie Very Happy

Saya memang adaptkan teknik ni dalam teknik utama iaitu CSR100..
Mmg layan... sambil tunggu setup sambil tangkap itik.. hu hu hu..

Teknik 3 Ducks system ni sebenarnya bukanlah teknik scalping semata-mata. Ianya hampir sama dengan teknik2 moving average yang lain iaitu apabila price bersilang dengan MA kita dah boleh open atau close (tertakluk kepada T&C yer).. terpulang samada anda nak swing atau scalp sahaja kerana teknik ini "trade with the trend"

Saya guna utk scalping je sebab CSR100 nanti nak swing..... (makanbbq)

satu idea yang menarik nie, sementara menunggu masa nak memukat, masih boleh memancing ikan di kali dulu
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Fri May 08, 2009 10:19 am

baguznet wrote:

satu idea yang menarik nie, sementara menunggu masa nak memukat, masih boleh memancing ikan di kali dulu

Ya, memang itulah yang membantu saya mengisi kebosanan (ada ke?) sewaktu menunggu set up yang tak kunjung datang... kadang2 tu setup dah ada depan mata tapi asyik sangsi .. he he he.. jadi daripada asyik ketinggalan bas, jadi saya pun menjala itik.. afro

dibawah ini adalah bagaimana saya arrange chart supaya senang nak monitor. Saya lebih tertarik dengan cara multiple time frame, so kita boleh lihat semua time frame serentak..

kalau ikutkan prinsip CSR100, time frame yang digunakan ialah tf H4, H1 dan M15.. tapi untuk sesuaikan dengan teknik the 3 ducks trading system, saya gunakan tf M5 instead of M15.. saya trade gu dan gj sahaja.. (OP kat dalam pic tu bukan lah base dari 3 duck system..kat sini saya cuma tunjukkan bagaimana saya set up chart kat MT4..harap maklum)

Harap dapat membantu..

Back to top Go down
View user profile
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Mon May 11, 2009 6:59 pm

saye pun da try guna...so far so good..
tpi masih awal lagi...msih byak yg x tau...so klau bro dpt mmberikan points2 yg lain... mgkin lbih mudah skit kot....

_________________
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Tue May 12, 2009 12:32 pm

camne kalo market dlm keadaan sideway ye, blh tau tak hanya dgn indi tu?
ada sesape dah cuba guna ke time sideway? atau afdal waktu semua tanda tu searah sahaja?
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 13, 2009 2:35 am

baguznet wrote:
camne kalo market dlm keadaan sideway ye, blh tau tak hanya dgn indi tu?
ada sesape dah cuba guna ke time sideway? atau afdal waktu semua tanda tu searah sahaja?

kalau sideway kita tido.. biar je itik tu berkeliaran...

bak kata penoreh getah.. kalau hujan, cutilah..
lol! lol!


Teknik ni, seperti kebanyakkan teknik yang lain tidak menggalakkan kita trade waktu sideway.. sebab kita tak pasti bila ada explosion price nak ikut trend atau counter trend...

kalau nak test jugak, pastikan anda punya kesihatan yang baik... HELLO HELLO
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Wed May 13, 2009 10:26 am

sputra wrote:
baguznet wrote:
camne kalo market dlm keadaan sideway ye, blh tau tak hanya dgn indi tu?
ada sesape dah cuba guna ke time sideway? atau afdal waktu semua tanda tu searah sahaja?

kalau sideway kita tido.. biar je itik tu berkeliaran...

bak kata penoreh getah.. kalau hujan, cutilah..
lol! lol!


Teknik ni, seperti kebanyakkan teknik yang lain tidak menggalakkan kita trade waktu sideway.. sebab kita tak pasti bila ada explosion price nak ikut trend atau counter trend...

kalau nak test jugak, pastikan anda punya kesihatan yang baik... HELLO HELLO

wokeh! pesanan diterima
What a Face
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   Sun May 17, 2009 6:29 am

wa, baru perasan kat tepi belah kiri kita diberi equity dalam usd...

yang kuang best nye equity ako cuma 20+ je.. huwa.... BIGCRY
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 3 Ducks Indi   

Back to top Go down
 
3 Ducks Indi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Sri Lanka tourist arrivals up 7.7-pct in March, Indian arrivals plunge
» Gaudreau scores in return, Flames produce five second-period goals to beat Ducks
» Stars score 5 goals in 3rd period, beat Ducks 6-2
» Senators beat Ducks 2-1 in overtime
» Backlund hopes to stay hot as Flames host Ducks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: FOREX :: INDICATORS-
Jump to: