Ruang Perbincangan Forex Anda
 
HomePORTALCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Salam semua... Secara rasmi atau tidak rasminya kami telah berpindah kerumah baru..Marilah beramai2 ke http://www.zoncsr100.com TQ.

Share | 
 

 The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 10:24 am

Salam to all CSRian, HELLO

CSR100 + The 3 Ducks Trading System + Sabar - Tamak = Profit

Diatas permintaan ramai member2 yang selalu ber'skype' dengan saya dan kebetulan hari ni saya ada sedikit kelapangan, maka dengan ini saya dengan perasaan rendah diri (minta izin dgn admin) membuka tanah baru untuk memperkenalkan teknik The 3 Ducks Trading System.

Kepada member2 yang lama mungkin mereka sudah arif dengan teknik yang saya guna. Tetapi bagi member2 yang baru berkenalan mungkin bagi mereka agak asing bila di skype ada yang menulis.. "menjala itik".. he he he, apa pula kena mengena menjala itik dengan trading forex ye tak?

Disini saya sertakan serba sedikit journal trading yang saya petik dari salah satu akaun 'kecik" saya bagi membuktikan teknik yang simple ini juga sebenarnya boleh memberikan profit yang agak lumayan.. (ini bukanlah bagi tujuan menunjuk2, tetapi adalah untuk tujuan pembelajaran bagi member2 yang berminat)...

Bagi member2 yang pernah belajar dan kepada yang pernah diberi tunjuk-ajar teknik ini, marilah sama2 kita meramaikan dan memeriahkan thread ini.

Journal pada Isnin 11-May-09



12-May-09



Last edited by sputra on Sun May 17, 2009 10:00 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : title)
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 10:32 am

13-May-09

Pada tarikh ni ada rugi sikit. Pada asalnya sudah profit, tapi disebabkan tak dapat nak monitor (sedang kerja) so profit telah bertukar kepada loss. Ini ialah hasil selepas cut loss..

BIGCRY BIGCRY
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 10:44 am

14-May-09

Hari ni Alhamdulillah, dapat cover balik loss semalam.. inipun sebab kena masuk shift malam, so siang ada banyak masa..

moneyyy moneyyy


15-May-09

Ini hari manyak bagus woo, berkat hari Jumaat... ( dulu saya pernah pegang prinsip hari isnin dan Jumaat tak boleh trade.. ternyata prinsip tersebut salah...)



Memang kenyang pips.. total profit untuk seminggu (11-15 May - 09) ialah USD90++ @ RM300++

(makanbbq) (makanbbq) (makanbbq)

Ok lah kawan2, mintak diri dulu nak p tidoq... baru balik kerja shift malam sebenarnya ni so sekarang ni nak type pun dah tak rasa... nanti kita sambung lagi thread ni.. Insyaallah..

Kepada yang ingin baca post saya yang terdahulu boleh refer http://csr100profittraders.4rumer.com/indicators-f6/3-ducks-indi-t7.htm

Tq for reading this thread
HELLO
Back to top Go down
View user profile
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 11:17 am

Bubuh la link download indinye, yg di trade satu lagi to tak dapat download,File corrupt
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 11:25 am

nana wrote:
Bubuh la link download indinye, yg di trade satu lagi to tak dapat download,File corrupt

Saya try kejap tadi ok je download. betul ke file corrupted?..

apa kata nana try sekali lagi.. orang lain pun ada encounter masalah yang sama ker?
THINKINGGG


Last edited by sputra on Mon May 18, 2009 6:44 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 12:44 pm

Donlod indi

donlod nota itik


tu indi dgn nota yg dah donlod dulu dari topik asal, cuba lah kot link tu ok
tgh blaja itik ni camne dia tangkap pip, kat mana nak confirm tangkap (TP), mgkn blh guna CSR utk TP dgn itik ni Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Sun May 17, 2009 9:12 pm

baguznet wrote:
Donlod indi

donlod nota itik


tu indi dgn nota yg dah donlod dulu dari topik asal, cuba lah kot link tu ok
tgh blaja itik ni camne dia tangkap pip, kat mana nak confirm tangkap (TP), mgkn blh guna CSR utk TP dgn itik ni Wink

Terima kasih bro baguznet sebab tolong re-locate link indi dan ebook original teknik itik ini.. anda memang (a++++)

Dibawah ini adalah bagaimana saya setup trading platform saya bagi memudahkan saya melihat set-up CSR100 dan setup itik dalam masa yang sama. Perlu diingat bahawa ini bukanlah cara melihat set up 3 Ducks yang sebenar tetapi saya telah modified bagi menyesuaikan teknik 3 Ducks dengan teknik CSR100.. terpulang kepada anda bagaimana anda nak set up teknik ini diplatform anda, dan sekiranya difikirkan bagus diketengahkan, post lah disini...(idea baru amatlah dihargai)



Diatas ada terdapat 3 situasi yang berbeza untuk setup teknik 3 Duck..


1- Pair USDCHF merupakan setup yang sedang berjalan.. entry point bagi set-up tersebut ialah apabila price melepasi MA60 dan price lebih tinggi sedikit dari last high.. sedang menunggu masa yang sesuai untuk close dan take profit. Iaitu apabila price bersilang semula dengan MA60..

2- Pair USDJPY merupakan peluang untuk sell.. kita boleh mula sell selepas price melepasi halangan MA60 dan melepasi last low..(ketika ini indi 3 Duck diatas M5, H1 & H4 akan bertukar menjadi merah menandakan sell signal sudah diterima..

3- Pair USDCAD diatas pula merupakan exit untuk teknik 3 Ducks.. sebelum nya kita sudah entry long apabila price melepasi MA60 dan lebih tinggi dari last high.. dan waktu utk exit adalah seperti diatas, apabila price mula melintasi MA60 dari atas kebawah dan indi 3 Ducks juga telah bertukar warna dari kesemua biru kepada merah di M5..

Terdapat beberapa Rules yang perlu diingatkan untuk teknik ini iaitu:-

bahawa entry utk teknik ini adalah tf M5

Pastikan dahulu tf kecil sama arah trend dengan trend yang lebih besar

Trade with trend.. teknik ini tidak sesuai untuk anda counter trend..itu sahaja..

kita minum dulu....
(minum111)

sila post soalan anda jika terdapat sebarang kemusykilan berkenaan teknik ini. Insyaallah saya akan cuba menjawab soalan tersebut sebaik mungkin. Jika terdapat sebarang kesilapan dalam penyampaian saya didalam forum ini saya ingin memohon maaf terlebih dahulu..

Kepada yang berminat dengan teknik yang simple ini, saya ucapkan selamat belajar dan happy trading!!
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Mon May 18, 2009 12:29 pm

Salam,

Hari ini saya ada ternampak satu creeping setup yang bakal terjadi di GJ tf H4. Di sebabkan kita masih belum ada team mencari set-up utk pair GJ.. maka saya post disini,


Kemungkinan untuk beraku nya breakout adalah 50-50 jadi, kepada kawan2 yang nak follow saya ingatkan TAYOR...trade at your own risk..

bila la kita nak ada team mencari set-up untuk pair GJ ni..
THINKINGGG THINKINGGG THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Mon May 18, 2009 12:35 pm

sputra wrote:
Salam,

Hari ini saya ada ternampak satu creeping setup yang bakal terjadi di GJ tf H4. Di sebabkan kita masih belum ada team mencari set-up utk pair GJ.. maka saya post disini,


Kemungkinan untuk beraku nya breakout adalah 50-50 jadi, kepada kawan2 yang nak follow saya ingatkan TAYOR...trade at your own risk..

bila la kita nak ada team mencari set-up untuk pair GJ ni..
THINKINGGG THINKINGGG THINKINGGG

Bro,
just nak tanya nie
area yang bertanda RBS tu, kalo x silap skrg ni dianggap sbg Support Area kan? Masa bila dia pernah jadi sebagai Resistant Area sblm skrg ni jadi Support Area? Tapi so far nampak mcm setup yang cantik kalo menjadi tu
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Mon May 18, 2009 12:48 pm

baguznet wrote:

Bro,
just nak tanya nie
area yang bertanda RBS tu, kalo x silap skrg ni dianggap sbg Support Area kan? Masa bila dia pernah jadi sebagai Resistant Area sblm skrg ni jadi Support Area? Tapi so far nampak mcm setup yang cantik kalo menjadi tu

Set-up ini dinamakan creeping set-up.. tlh dipelajari oleh geng2 yang masuk online class sahaja

RBS yang bro baguz tanya itu sememangnya area support, therefore RBS. Resistance nya ialah sebelum berlakunya breakout yang terakhir, ada retest sebanyak 2 kali di area resistance sebelum price memcecah support dan seterusnya berlakunya breakout sebelum price kembali di harga sekarang..

Ini adalah based dari pemahaman saya. Kalau salah sila betulkan. Saya pun masih belajar lagi..
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Mon May 18, 2009 12:50 pm

RBS dan SBR tidak semestinya berlaku hanya di suatu garisan lurus. Sebaliknya, RBS dan SBR boleh berlaku samada di suatu garisan lurus atau di suatu kawasan yang biasanya dipanggil sebagi ZON..

Cuba lihat kawasan yang bertanda biru.. itu ialah ZON RBS
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 1:21 am

sputra wrote:
RBS dan SBR tidak semestinya berlaku hanya di suatu garisan lurus. Sebaliknya, RBS dan SBR boleh berlaku samada di suatu garisan lurus atau di suatu kawasan yang biasanya dipanggil sebagi ZON..

Cuba lihat kawasan yang bertanda biru.. itu ialah ZON RBS


Salam,
Alhamdulillah nampak nya CREEPING SET-UP tersebut telah memberikan geng2 CSR100 pip yang bagus. Memang best teknik CSR100 ini..
TAHNIAH

Nampaknya pada waktu saya post ni set-up ini telah memberikan 385+ pips. Melebihi dari target biasa teknik csr100 iaitu 100pips.
(makanbbq) (minum111) moneyyy

Sayangnya saya telah close awal kerana kesibukan kerja dan tak sempat monitor. Cuma TP 200pips..
COOL

Back to top Go down
View user profile
JGV100
Master Sifu
Master Sifu
avatar

Posts : 246
Equity USD : 4771
Thanks : 31
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 1:39 am

sputra wrote:
sputra wrote:
RBS dan SBR tidak semestinya berlaku hanya di suatu garisan lurus. Sebaliknya, RBS dan SBR boleh berlaku samada di suatu garisan lurus atau di suatu kawasan yang biasanya dipanggil sebagi ZON..

Cuba lihat kawasan yang bertanda biru.. itu ialah ZON RBS


Salam,
Alhamdulillah nampak nya CREEPING SET-UP tersebut telah memberikan geng2 CSR100 pip yang bagus. Memang best teknik CSR100 ini..
TAHNIAH

Nampaknya pada waktu saya post ni set-up ini telah memberikan 385+ pips. Melebihi dari target biasa teknik csr100 iaitu 100pips.
(makanbbq) (minum111) moneyyy

Sayangnya saya telah close awal kerana kesibukan kerja dan tak sempat monitor. Cuma TP 200pips..
COOL





TAHNIAH untuk Bro sputra ......200 pips APPLAUSE APPLAUSE APPLAUSE COOL



Cuma nak tahu sikit PLEASE



Adakah Bro memasuki POST/TRADE berpandukan 100% SETUP CSR100 ataupun SETUP CSR100 + 3 Ducks Trading System?? TQVM THINKINGGG

_________________

Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 2:00 am

JGV100 wrote:


TAHNIAH untuk Bro sputra ......200 pips APPLAUSE APPLAUSE APPLAUSE COOL



Cuma nak tahu sikit PLEASE



Adakah Bro memasuki POST/TRADE berpandukan 100% SETUP CSR100 ataupun SETUP CSR100 + 3 Ducks Trading System?? TQVM THINKINGGG

Salam masta sifu dan terima kasih,

Memang saya menggabungkan teknik asal sifu dengan banyak element lain. .moneyyy

Tetapi berbalik pada soalan masta sifu, kebiasaannya saya buat entry mengikut rules teknik masing2.. CSR100 ikut CSR100 dan 3 Ducks ikut prinsip/disiplin 3 Ducks. Cumanya, seting dimetatrader je yang saya kawinkan kedua-dua teknik tersebut. supaya senang saya nak monitor graf dan cari peluang dari kedua-dua teknik..

Untuk set-up GJ diatas, memang saya buat entry mengikut tunjuk ajar masta sifu.. saya memang trade pair GU dan GJ sahaja.. (makanbbq)

Terima kasih masta sifu...
Back to top Go down
View user profile
JGV100
Master Sifu
Master Sifu
avatar

Posts : 246
Equity USD : 4771
Thanks : 31
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 2:17 am

sputra wrote:



Untuk set-up GJ diatas, memang saya buat entry mengikut tunjuk ajar masta sifu.. saya memang trade pair GU dan GJ sahaja.. (makanbbq)

Terima kasih masta sifu...



Adalah lebih sesuai untuk anda Postkan Analisa GJ di atas di KELAB CSR100 di bawah "ANALISA TEKNIK CSR100 untuk PAIR2 PILIHAN" jika analisa anda berpandukan 100% pada SETUP CSR100. Rasionalnya untuk tidak mengelirukan mereka yang cuba memahami The 3 Ducks Trading System + CSR100. Sekiranya anda menggunakan SETUP CSR100 (utk entry) + The 3 Ducks Trading System (utk TREND) maka amat sesuailah ianya di bincangkan di sini. COOL

_________________

Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 2:27 am

JGV100 wrote:

Adalah lebih sesuai untuk anda Postkan Analisa GJ di atas di KELAB CSR100 di bawah "ANALISA TEKNIK CSR100 untuk PAIR2 PILIHAN" jika analisa anda berpandukan 100% pada SETUP CSR100. Rasionalnya untuk tidak mengelirukan mereka yang cuba memahami The 3 Ducks Trading System + CSR100. Sekiranya anda menggunakan SETUP CSR100 (utk entry) + The 3 Ducks Trading System (utk TREND) maka amat sesuailah ianya di bincangkan di sini. COOL

Owh, rupanya ada tapak untuk membincangkan pair GJ ni rupanya.. saya ingatkan cuma GU sahaja. Sebenarnya saya hampir post di tapak GU sebelum ini tapi tak mau orang lain marah pulak, ade ke tapak GU dibincangkan pulak GJ...

Baiklah, nanti bila saya jumpa setup yang cun saya akan post kan di sana.. Maaf, saya ni kurang periksa.. dok asyik tengok pip jekl.. mwah hwa hwa...
moneyyy
Back to top Go down
View user profile
blackmambba
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 2
Equity USD : 36
Thanks : 0
Join date : 2009-05-06

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 2:35 am

hmm nampaknya teknik ni sesuai dekat tf4 sja ka. sbb tgk semua cth guna tf 4 hour.
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 9:41 am

blackmambba wrote:
hmm nampaknya teknik ni sesuai dekat tf4 sja ka. sbb tgk semua cth guna tf 4 hour.
Tak semestinya, bergantung pada keadaan rasanya
cuma bila tgk2, biasa kat TF1h ke atas sbb target pip besar
at least intraday kena la tgk kat 1h tp trend biasa kita mmg tgk kat 4h kan?
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 10:04 am

baguznet wrote:
blackmambba wrote:
hmm nampaknya teknik ni sesuai dekat tf4 sja ka. sbb tgk semua cth guna tf 4 hour.
Tak semestinya, bergantung pada keadaan rasanya
cuma bila tgk2, biasa kat TF1h ke atas sbb target pip besar
at least intraday kena la tgk kat 1h tp trend biasa kita mmg tgk kat 4h kan?

Salam all,

Adalah baik jika kita sambung perbincangan ini di"ANALISA TEKNIK CSR100 untuk PAIR2 PILIHAN" sebab semalam cikgu besau dah datang bawak rotan.

Saya minta maaf sekiranya post saya utk set-up gj diatas mengelirukan ramai kawan2. Nanti jika saya jumpa set-up yang cun untuk pair GJ, saya akan post disana.

Terima kasih & thanks for reading.
HELLO HELLO
Back to top Go down
View user profile
Speedup
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 38
Equity USD : 244
Thanks : 2
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Tue May 19, 2009 9:00 pm

sputra wrote:
baguznet wrote:
blackmambba wrote:
hmm nampaknya teknik ni sesuai dekat tf4 sja ka. sbb tgk semua cth guna tf 4 hour.
Tak semestinya, bergantung pada keadaan rasanya
cuma bila tgk2, biasa kat TF1h ke atas sbb target pip besar
at least intraday kena la tgk kat 1h tp trend biasa kita mmg tgk kat 4h kan?

Salam all,

Adalah baik jika kita sambung perbincangan ini di"ANALISA TEKNIK CSR100 untuk PAIR2 PILIHAN" sebab semalam cikgu besau dah datang bawak rotan.

Saya minta maaf sekiranya post saya utk set-up gj diatas mengelirukan ramai kawan2. Nanti jika saya jumpa set-up yang cun untuk pair GJ, saya akan post disana.

Terima kasih & thanks for reading.
HELLO HELLO

right
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Thu May 21, 2009 8:59 am

Minggu ni betul2 punya busy sampai nak trade pun tak dan.. THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Thu May 21, 2009 8:59 am

Minggu ni betul2 punya busy sampai nak trade pun tak dan.. THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   Thu May 21, 2009 9:01 am

aik?.. sekali tekan enter mesej keluar sampai 3 sekaligus??..

admin? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)   

Back to top Go down
 
The 3 Ducks Trading System (Modified CSR100)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Capital Trust "ATRAD"online trading system
» Bartleet online trading system
» Italian exchange's cash markets go live on MillenniumIT trading system
» LSL now providing DirectFn Trading system with CDAX
» ATRAD Trading System

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: FOREX :: PEMBANGUNAN TEKNIK FOREX-
Jump to: