Ruang Perbincangan Forex Anda
 
HomePORTALCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Salam semua... Secara rasmi atau tidak rasminya kami telah berpindah kerumah baru..Marilah beramai2 ke http://www.zoncsr100.com TQ.

Share | 
 

 Memilih Broker terbaik untuk trade

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Rosli Bin Zainal Abiddin
Normal Trader
Normal Trader
avatar

Posts : 46
Equity USD : 644
Thanks : 8
Join date : 2009-04-26
Age : 47
Location : Kuching,Sarawak

PostSubject: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue May 12, 2009 2:37 pm

Ramai juga Newbie yang tersilap pilih broker untuk memulakan trading....Selalunya deposit tak ade masalah...Tetapi bila withdraw banyak masalah...tu tak termasuk broker scam lagi tu...

Jadi apa kata trader-trader yang berpengalaman disini yang mungkin boleh bagi guide atau clue sikit atau share pengalaman mereka untuk dijadikan panduan pada newbie trader

1) Broker mana yang senang berurusan untuk deposit dan withdraw....

2) Broker mana yang menawarkan spreads yang rendah...


Pengalaman anda dengan broker-broker mungkin boleh dijadikan panduan awal pada yang nak memulakan live trade

**IB jangan rekomen berdasarkan anda sebagai IB.....tapi beri pandangan secara ketelusan broker**
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue May 12, 2009 4:23 pm

Bagus sebenarnya topik ni tp ramai yang kurang amik berat

Biasanya sy prefer broker yg berdaftar dgn NFA. Kalo x, kena la byk buat research untuk verify sejauh mana reliable broker tu

Skrg ni tgk broker dah mcm cendawan tumbuh lak
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Wed May 13, 2009 2:06 am

baguznet wrote:
Bagus sebenarnya topik ni tp ramai yang kurang amik berat

Biasanya sy prefer broker yg berdaftar dgn NFA. Kalo x, kena la byk buat research untuk verify sejauh mana reliable broker tu

Skrg ni tgk broker dah mcm cendawan tumbuh lak

betul tu.. tapi kalau setakat nak main dua tiga ratus dollar tu tak pe lagi amik memana broker pun. Tapi bila duit dah riban2 tu yang masalah..

Setakat ni saya dah/pernah guna

FXCM = bagus, cepat dan support yang cekap.. tapi kurang best sebab guna platform lain.. saya pro mt4..

IBFX = bagus cam FXCM jugak.. ada mt4.. online support pun ok. Sekarang ni dah ada swap-free (dulu takde). yang paling latest depa dah tak benarkan hedging dah..... minimum dia berapa tah tapi lot dia mmg kecik 0.01.. (boleh masuk banyak entry woo...) Laughing

ODL = servis lebih laju dari fxcm dan ibfx. Minimum buka akaun Euro500 (tengok betul2 ya).. masalahnya kat broker ni ialah lot paling kecil ialah 0.10(period).. kalau masuk USD1000 pun leh main satu lot je..(hati2 yer kpd newbie.. pada saya broker ini adalah untuk orang yang dah teror memorex jek).. akaun saya yang paling slow movementnya... Crying or Very sad

broker yang takde nfa:

liteforex = guna mt4 best utk gantikan demo akaun. Boleh dapat feel macamana nak kontrol MM (akaun liteforex ye bukan realforex).. masuk USD50 tapi dalam akaun dia tunjuk USD5000.. best woo... lol!

Instaforex = servis bank in mmg bagus.. laju.. masuk duit je la, withdrawal tak penah lagi... (baru dapat 200% je)

mungkin kengkawan lain boleh tambah lagi kot, tang mana yang patut..
(makanbbq) (makanbbq) (makanbbq)
Back to top Go down
View user profile
zerotech
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 150
Equity USD : 2704
Thanks : 2
Join date : 2009-04-22
Location : Di Mana Kaki Ku Melangkah

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Wed May 13, 2009 2:52 am

terima kasih beri kesedaran pada newbie mcm zero ni... Very Happy Very Happy
brother2 semua mmg rock!!.. APPLAUSE APPLAUSE

_________________
Back to top Go down
View user profile http://zerotech-personal.blogspot.com
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Wed May 13, 2009 10:51 am

zerotech wrote:
terima kasih beri kesedaran pada newbie mcm zero ni... Very Happy Very Happy
brother2 semua mmg rock!!.. APPLAUSE APPLAUSE

samola ngan den...msih newbie lgi...
ini pun bru tau tntang broker2.. ni....
tpi yg ponting bgi den.... senang kluar msuk duit...dan tak asyik toing....toing....toing.... jerk...
nyampah den....

COOL

_________________
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Thu May 14, 2009 5:06 pm

Lagi satu rasanya elok juga kalo ada otai-otai yang boleh share berkenaan jenis-jenis broker sbb ada broker yg dlm kategori 'dealing desk' dan ada yg bukan, yg ada memberi kesan berbeza ketika nak trade jugak
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 3:56 am

Saya guna Ikofx,ada sesiapa disini guna broker ikofx tak,
ada sesiapa pernah withdraw dari broker ni ke,macamana dapt duit tak bila withdraw
Back to top Go down
View user profile
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 4:48 am

Biar Barcelona tak bayar gaji janji broker bayar bila withdraw

moneyyy moneyyy


(minum111) (minum111) (minum111)
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 1:01 pm

untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 1:09 pm

baguznet wrote:
untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun


Banyak den dongar cito FXmalay ni scam,hati-hati jang
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 3:06 pm

nana wrote:
baguznet wrote:
untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun


Banyak den dongar cito FXmalay ni scam,hati-hati jang

ramai kata scam tapi biasa je org draw duit, takde masalah pun sampai skrg
even dah mula nak menuju ke arah penggunaan ECN plak skrg ni
kat mana yang scamnye? atau itu sebahagian unsur persaingan dgn broker lain?
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 17, 2009 5:30 pm

baguznet wrote:
nana wrote:
baguznet wrote:
untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun


Banyak den dongar cito FXmalay ni scam,hati-hati jang

ramai kata scam tapi biasa je org draw duit, takde masalah pun sampai skrg
even dah mula nak menuju ke arah penggunaan ECN plak skrg ni
kat mana yang scamnye? atau itu sebahagian unsur persaingan dgn broker lain?


Haah, betoi juo kato kau jang, Persaingan antara broker,, THINKINGGG THINKINGGG
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Mon May 18, 2009 1:59 pm

nana wrote:

Haah, betoi juo kato kau jang, Persaingan antara broker,, THINKINGGG THINKINGGG

Ada terdapat perbezaan antara broker berdaftar dgn tidak..

Broker berdaftar, duit yang kita bank in mmg jelas kedudukannya. Ianya didepositkan oleh broker ke dalam bank manakala broker2 cendawan tumbuh ni..

(saya panggil bucket shop) deposit kita cuma ada dalam hardisk depa.. maksudnya, depa amik duit tu dan rolling la, sapa kalah duit tu amik kat depa dan bagi pada yang menang.. macam orang main daun terup..main 21, kalau kalah tokey amik... tapi bila menang melebihi kalah dan yang menang ni pulak semua withdraw... tu yang broker tak dapat nak bayar tu..
THINKINGGG

ini dari segi pemaham saya la. Jadi pemilihan broker yang betul adalah amat penting.. HELLO
Back to top Go down
View user profile
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue May 19, 2009 2:05 pm

sputra wrote:
nana wrote:

Haah, betoi juo kato kau jang, Persaingan antara broker,, THINKINGGG THINKINGGG

Ada terdapat perbezaan antara broker berdaftar dgn tidak..

Broker berdaftar, duit yang kita bank in mmg jelas kedudukannya. Ianya didepositkan oleh broker ke dalam bank manakala broker2 cendawan tumbuh ni..

(saya panggil bucket shop) deposit kita cuma ada dalam hardisk depa.. maksudnya, depa amik duit tu dan rolling la, sapa kalah duit tu amik kat depa dan bagi pada yang menang.. macam orang main daun terup..main 21, kalau kalah tokey amik... tapi bila menang melebihi kalah dan yang menang ni pulak semua withdraw... tu yang broker tak dapat nak bayar tu..
THINKINGGG

ini dari segi pemaham saya la. Jadi pemilihan broker yang betul adalah amat penting.. HELLO

den sokong.....
TAHNIAH TAHNIAH

_________________
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue May 19, 2009 3:40 pm

Rasanya link ni boleh bantu kita dalam mempelajari apa yang harus kita ketahui untuk memilih broker-broker yang baik untuk kita berurusan dlm trading forex kita.


Forex Broker Comparison by babypips
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Thu May 21, 2009 6:34 am

Boleh jugak cuba memilih broker yang bersesuaian dengan anda disini..

http://www.fxstreet.com/

bounce
Back to top Go down
View user profile
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sun May 24, 2009 12:08 am

thanks bro....
COOL

_________________
Back to top Go down
View user profile
zerotech
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 150
Equity USD : 2704
Thanks : 2
Join date : 2009-04-22
Location : Di Mana Kaki Ku Melangkah

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Wed May 27, 2009 3:30 am

tak ada ker di kalangan geng2 CSR ni yg dah jadi supporter atau IB mana2 broker??
mcm kat sebelah sana tu zero tengok ramai yg jadi kat sini tak ada ker??? king

_________________
Back to top Go down
View user profile http://zerotech-personal.blogspot.com
c2d
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 128
Equity USD : 3602
Thanks : 2
Join date : 2009-04-25
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Wed May 27, 2009 8:37 am

baguznet wrote:
untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun
Kawan dah pakai fxopen hampir setahun....Alhamdulillah...nak depo cepat...withdraw dalam masa sehari...server dia pon boleh tahan laju.
sebelum ni kawan pakai insta...tapi banyak problem...server lembab...kadang2 dekat seminit nak buka post.tanya IB...dia suruh bukak akaun lain...heheheh... mula2 dulu kawan pakai IBFX..tapi kawan tgk proses withdraw dia terlalu secure...kena print...sign..pastu kena scan dan email semula withdrawal form setiap kali nak withdraw...
Back to top Go down
View user profile
Rosli Bin Zainal Abiddin
Normal Trader
Normal Trader
avatar

Posts : 46
Equity USD : 644
Thanks : 8
Join date : 2009-04-26
Age : 47
Location : Kuching,Sarawak

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue Jun 02, 2009 1:02 pm

to anyone yang guna GCI platform..be careful. member aku dah guna kat 2 thn, so far no problem. but baru baru ni diorang tolak dekat 500USD dari acct member aku tak tentu pasal. derang ckp adjustment. bila member aku tanya, ni dia orang reply :

Dear Sir,

The adjustment in your GCI trading account reflects corrections to erroneous price quotations and technical issues. In accordance with GCI's Risk Disclosure that you executed, GCI reserves the right to make adjustments to your account:

Quoting errors: Should quoting errors occur due to a dealer’s mistype of a quote, errors in an automatic price feed, or an erroneous price quote from a dealer, such as but not limited to a wrong big figure quote, GCI will not be liable for the resulting errors in account balances. GCI reserves the right to make the necessary corrections or adjustments on the account involved. Any dispute arising from such quoting errors will be resolved on a basis of a fair market value of a currency or CFD at the time such an error occurred.

Please let us know if you require any additional clarification. We appreciate your business very much.

Sincerely,
Dealing Desk
GCI Financial Ltd

1. kenapa error yg dia orang buat member aku lak kena tanggung?
2. siapa dealer tu? bukan ke dia orang?
3. so mmg betul la selama ni orang cakap kat forum pasal GCI.
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Tue Jun 02, 2009 2:21 pm

Rosli Bin Zainal Abiddin wrote:
to anyone yang guna GCI platform..be careful. member aku dah guna kat 2 thn, so far no problem. but baru baru ni diorang tolak dekat 500USD dari acct member aku tak tentu pasal. derang ckp adjustment. bila member aku tanya, ni dia orang reply :

Dear Sir,

The adjustment in your GCI trading account reflects corrections to erroneous price quotations and technical issues. In accordance with GCI's Risk Disclosure that you executed, GCI reserves the right to make adjustments to your account:

Quoting errors: Should quoting errors occur due to a dealer’s mistype of a quote, errors in an automatic price feed, or an erroneous price quote from a dealer, such as but not limited to a wrong big figure quote, GCI will not be liable for the resulting errors in account balances. GCI reserves the right to make the necessary corrections or adjustments on the account involved. Any dispute arising from such quoting errors will be resolved on a basis of a fair market value of a currency or CFD at the time such an error occurred.

Please let us know if you require any additional clarification. We appreciate your business very much.

Sincerely,
Dealing Desk
GCI Financial Ltd

1. kenapa error yg dia orang buat member aku lak kena tanggung?
2. siapa dealer tu? bukan ke dia orang?
3. so mmg betul la selama ni orang cakap kat forum pasal GCI.

GCI ni lesen dia guna kat Belize, one of offshore country, tiada keperluan melapor diri dan akaun kat regulatory. Dan byk sykt online investment register diri kat sini gak. Kita nak buat personal offshore akaun pun buleh kat sini, semua proses online, kos less than USD5k tak silap utk corporate registration

1. Tu cara derang nak cover loss, kalu silap tu derang untung, rasanya derang tak declare kot. Tu pasal derang buat klausa tu. Jgn derang ni bucket shop broker dah la, parah tu!
2. Memang derang dealer, derang dealing desk, derang execute order retail player, ikut pemahaman saya la
3. errr.. apa derang kabo kat forum tu? Tak leh plak nak tgk

tambahan: Tapi nama GCI ni mcm pernah dgr la bro, mcm pernah wujud utk satu online investment scheme, lesen kat Belize gak x silap. Nanti kot ingat, nak cuba cek folder research kat rumah kalo ada


Last edited by baguznet on Tue Jun 02, 2009 2:26 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : add reply)
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
wanlan
New Trader
New Trader


Posts : 22
Equity USD : 767
Thanks : 0
Join date : 2009-06-24
Location : Pasir Berdengung,Johor

PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   Sat Jun 27, 2009 1:12 pm

c2d wrote:
baguznet wrote:
untuk broker yang ada local depo, aku cuma prefer dgn fxopen/fxmalay je buat masa ni
yg lain2 tu, masih belum berani nak bukak akaun
Kawan dah pakai fxopen hampir setahun....Alhamdulillah...nak depo cepat...withdraw dalam masa sehari...server dia pon boleh tahan laju.
sebelum ni kawan pakai insta...tapi banyak problem...server lembab...kadang2 dekat seminit nak buka post.tanya IB...dia suruh bukak akaun lain...heheheh... mula2 dulu kawan pakai IBFX..tapi kawan tgk proses withdraw dia terlalu secure...kena print...sign..pastu kena scan dan email semula withdrawal form setiap kali nak withdraw...

ibfx mmg camtu....leceh tp secure APPLAUSE sebab dia berurusan ngan org....kawan takut sbb mmber kawan pernah kne scam ngan broker ape xmo cakap la...depo 1kusd tp dalam acc 1ksen hehehe...biar leceh sket tp secure...

cume yg leceh ibfx nieh sbb nfa x kasik hedge je...kawan pon nak tukar la tp tgh wusha2 broker stakat nieh tgh rancang nak masuk alpari uk THINKINGGG .mintak pandangan sket
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Memilih Broker terbaik untuk trade   

Back to top Go down
 
Memilih Broker terbaik untuk trade
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Sri Lanka SEC considering broker credit request: Director General
» Strong buy, buy, hold, reduce or sell : Indian stock broker point of view
» Sri Lankan Trade Deficit Widens In October
» What about broker demands? broker credit?
» Exports Rebound but Trade Gap Widens

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: FOREX :: FOREX GENERAL DISCUSSION-
Jump to: