Ruang Perbincangan Forex Anda
 
HomePORTALCalendarFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Salam semua... Secara rasmi atau tidak rasminya kami telah berpindah kerumah baru..Marilah beramai2 ke http://www.zoncsr100.com TQ.

Share | 
 

 Volume Spread Analysis ( VSA )

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Thu May 07, 2009 1:15 am

kalau kita search dalam google..banyak forum bentangkan teknik nie..saya dah search..banyak perkatakan benda yg sama..dan copy paste dari lain2 forum..cume dalam bahasa inggeris..untung dah ada dalam bahasa melayu..so lebih mudah nak kita faham..tankz kg_boy for your concerned..
Back to top Go down
View user profile
kg_boy
Normal Trader
Normal Trader
avatar

Posts : 34
Equity USD : 407
Thanks : 2
Join date : 2009-04-25
Age : 51
Location : penang..sebulan sekali berada di puchong

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Thu May 07, 2009 1:20 am

raz4forex wrote:
kalau kita search dalam google..banyak forum bentangkan teknik nie..saya dah search..banyak perkatakan benda yg sama..dan copy paste dari lain2 forum..cume dalam bahasa inggeris..untung dah ada dalam bahasa melayu..so lebih mudah nak kita faham..tankz kg_boy for your concerned..

mungkin raz leh masuk balik dalam forum tu..
sbb ada yg kurang menyenangkan...
dia memang gang skype saya...
tadi dah ajak dia join sini...tapi...

pandai2 ler kau nak buat macamana...
Back to top Go down
View user profile
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Thu May 07, 2009 1:24 am

ooo yerker..thankz kg_boy.
Back to top Go down
View user profile
Speedup
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 38
Equity USD : 244
Thanks : 2
Join date : 2009-04-21

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Thu May 07, 2009 11:51 am

Tq master raz...saya sedang belajar penggunaan volume ....... nanti mana yang tak faham saya on9 kat skype...... nak tanya ni... masih blur... gabungan mury math dengan volume emphasize dan volume chart bar.... boleh dijadikan panduan untuk CSR100

Nampak macam cun ..... untuk memberi confident Very Happy

APPLAUSE
Back to top Go down
View user profile
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Thu May 07, 2009 2:09 pm

orite speedo..nanti kita belajar same2..kalau ada masa.. COOL
Back to top Go down
View user profile
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sat May 09, 2009 9:25 am

aku akan update balik kalau owner tpt forum yg aku cedok tu benarkan..kalau dia tak puas hati gak aku minta mood lock thread nie atau remove terus..sorry geng2 sume..
(a++++)
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sat May 09, 2009 8:26 pm

raz4forex wrote:
haa..ni ad website cite pasal VSA nie..usha usha lah yerk..mana tau membantu..

http://emini-watch.com/free-stuff/volume-indicator/

masta raz4,
kot tuan tanah kat tpt lain x bagi share info dpd topik dia, mungkin kita boleh mulakan topik baru, blaja sama2 melalui nota dari website kat atas tu sebab owner website kat atas tu bg share ilmu asalkan tak ubah apa2 yg dia bg. Apa pendapat masta?
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 10, 2009 10:08 am

baguznet wrote:
raz4forex wrote:
haa..ni ad website cite pasal VSA nie..usha usha lah yerk..mana tau membantu..

http://emini-watch.com/free-stuff/volume-indicator/

masta raz4,
kot tuan tanah kat tpt lain x bagi share info dpd topik dia, mungkin kita boleh mulakan topik baru, blaja sama2 melalui nota dari website kat atas tu sebab owner website kat atas tu bg share ilmu asalkan tak ubah apa2 yg dia bg. Apa pendapat masta?

Thanks masta bagusnet..saya dah dapatkebenaran untuk teruskan thread nie oleh tuan punye forum tue..so saya akan teruskan update kat sini.. COOL
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 10, 2009 3:57 pm

raz4forex wrote:
baguznet wrote:
raz4forex wrote:
haa..ni ad website cite pasal VSA nie..usha usha lah yerk..mana tau membantu..

http://emini-watch.com/free-stuff/volume-indicator/

masta raz4,
kot tuan tanah kat tpt lain x bagi share info dpd topik dia, mungkin kita boleh mulakan topik baru, blaja sama2 melalui nota dari website kat atas tu sebab owner website kat atas tu bg share ilmu asalkan tak ubah apa2 yg dia bg. Apa pendapat masta?

Thanks masta bagusnet..saya dah dapatkebenaran untuk teruskan thread nie oleh tuan punye forum tue..so saya akan teruskan update kat sini.. COOL

Syukur Alhamdulillah...



Kepada yang nak donlod indi Better Volume 1.4, boleh donlod di sini. Aku dpt dpd si naxz sblm ni. File tu kena namakan semula dari .txt ke .mq4
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Mon May 11, 2009 7:16 pm

peh....mantap teknik nii.......poning kopala den....polan2 kayuhh.....
janji malatop.....

_________________
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Tue May 12, 2009 12:28 pm

sape yg nak donlod video dari website yg masta raz4 bagi, boleh donlod di sini

Kalo ada masalah dgn video tu, tlg bagitau ye
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Wed May 13, 2009 3:20 pm

Thankz bagusnet..den bz skit ngan projek luar..so susah nak wat posting kat sini..
Back to top Go down
View user profile
kg_boy
Normal Trader
Normal Trader
avatar

Posts : 34
Equity USD : 407
Thanks : 2
Join date : 2009-04-25
Age : 51
Location : penang..sebulan sekali berada di puchong

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Fri May 15, 2009 1:56 am

memang pening nak bagi paham set VSA ni...
sbb saya belasah kat TF1M...memang kelam-kabut jadinya...

kalau benar2 paham fungsi nyer memang best kalau kita padankan dgn CS...
perati vol..bila sampai SBR/RBS..insyaAllah lagi mudah utk kita tahu akan berlaku break or revesal..

kena cari cikgu pakar VSA bantu bagi paham lagi..

dia dah mai....dah...
Back to top Go down
View user profile
raz4forex
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 56
Equity USD : 64
Thanks : 4
Join date : 2009-04-28

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Fri May 15, 2009 5:51 am

kg_boy wrote:
memang pening nak bagi paham set VSA ni...
sbb saya belasah kat TF1M...memang kelam-kabut jadinya...

kalau benar2 paham fungsi nyer memang best kalau kita padankan dgn CS...
perati vol..bila sampai SBR/RBS..insyaAllah lagi mudah utk kita tahu akan berlaku break or revesal..

kena cari cikgu pakar VSA bantu bagi paham lagi..

dia dah mai....dah...

nak kene anta kad jemputan kepada otai2 VSA nie..Mintak bro Gilos mai sini tuangkan ilmu..
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Fri May 15, 2009 9:42 am

haku baru blaja face-to-face dgn dia beberapa hari lepas tapi biasa la aku nie... ada lemau sket... cikgu curah 100, dpt 25 je kot
kena buat repeat class live byk2 kali baru ok kot
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
no trade
New Trader
New Trader


Posts : 6
Equity USD : 74
Thanks : 0
Join date : 2009-04-25

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sat May 16, 2009 7:21 pm

betul tu nampak gayanya gena jumpa face2face dgn gilos nie.. cari satu tempat cth bilik siap ada whiteboard semua tu. ala mcm bilik darjah cikgu mengajar kt depan anak murid memekak kat belakang hehe.... baru blh phm....
Back to top Go down
View user profile
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 4:30 am

Pakai projector pun ok gak,
Back to top Go down
View user profile
sputra
Power Trader
Power Trader
avatar

Posts : 85
Equity USD : 1996
Thanks : 6
Join date : 2009-04-22
Age : 41
Location : Langkawi

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 6:50 am

THINKINGGG aduyaiii... banyak kali dah baca tak pepaham jugak!!

Memang otak den lemau, tak dapat nak enterprete apa yg dibaca.. mungkin tak sesuai dgn jiwo den ...

korang jalan la dulu.. den pelan pelan pollo dari belakang... (minum111)
Back to top Go down
View user profile
azmi21
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 6
Equity USD : 108
Thanks : 0
Join date : 2009-05-12
Age : 43
Location : PG.......Kota Tinggi..........Kemaman

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 8:34 am

Quote :
bulat mata pak cik baca dari malam tadi best gak TQ moneyyy
Back to top Go down
View user profile
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 11:13 am

sputra wrote:
THINKINGGG aduyaiii... banyak kali dah baca tak pepaham jugak!!

Memang otak den lemau, tak dapat nak enterprete apa yg dibaca.. mungkin tak sesuai dgn jiwo den ...

korang jalan la dulu.. den pelan pelan pollo dari belakang... (minum111)


Tak semua sesuai dengan kito, walau macamano canggih pon kalau tak sesuai dengan jiwo kito dan caro kito trade lebih baik jangan ikut.
Nanti boleh buek trade kito jadi kolam kabuit. Caro terboik adolah dengan "Stick to your strategi" jiko itu tolah terbukti berkosan dan memberi hasil yang memuaskan.

Moral of the story, jangan ikut yg tak sosuai dengan cara dan jiwo kita trade.
Back to top Go down
View user profile
baguznet
Pro Trader
Pro Trader
avatar

Posts : 75
Equity USD : 1198
Thanks : 1
Join date : 2009-05-04

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 12:56 pm

teknik ni simple sebenarnya, ikut kata yg ajar aku, cuma nak fahamkan konsep tu yg mencabar sebenarnya sebab dgn 1 indi dan kesan dari cs, dah blh agak apa harus dibuat

so mmg kalo dpt faham, ditambah dgn teknik CSR, rasanya akan jd lebih mantap kedua2nya sbb dia saling melengkapi. VSA blh bantu timing nak masuk dan exit pada dasarnya manakala CSR blh bantu kenalpasti kawasan nak masuk dan set TP kalo x nak monitor sbb VSA takde kiraan nak TP, kena monitor utk exit

So, katakan kita tau SBR/RBS di area mana, tggu VSA bg kesesuaian entry, then set la TP kat RBS/SBR ikut teknik CSR plak Wink
Back to top Go down
View user profile http://www.csr100.net
nana
New Trader
New Trader
avatar

Posts : 15
Equity USD : 525
Thanks : 0
Join date : 2009-05-15

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 17, 2009 1:06 pm

baguznet wrote:
teknik ni simple sebenarnya, ikut kata yg ajar aku, cuma nak fahamkan konsep tu yg mencabar sebenarnya sebab dgn 1 indi dan kesan dari cs, dah blh agak apa harus dibuat

so mmg kalo dpt faham, ditambah dgn teknik CSR, rasanya akan jd lebih mantap kedua2nya sbb dia saling melengkapi. VSA blh bantu timing nak masuk dan exit pada dasarnya manakala CSR blh bantu kenalpasti kawasan nak masuk dan set TP kalo x nak monitor sbb VSA takde kiraan nak TP, kena monitor utk exit

So, katakan kita tau SBR/RBS di area mana, tggu VSA bg kesesuaian entry, then set la TP kat RBS/SBR ikut teknik CSR plak Wink

Den trade swing,kalo nak tonggu dopan PC dan kona monitor nayo den sebab den trade swing makan maso berjam-jam kadang brhari hari,
tapi timo kasih lo bagi info untuk tambah pengetahuan, tapi caro ni den raso tak berapo sesuai ngan den,
Back to top Go down
View user profile
ThePorter
High Skilled Trader
High Skilled Trader
avatar

Posts : 133
Equity USD : 2170
Thanks : 4
Join date : 2009-04-22

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sun May 24, 2009 12:29 am

mane tuan tanah ni...lame den nunggu,,.....seronok blajar teknik nii....
PLEASE

_________________
Back to top Go down
View user profile
wanlan
New Trader
New Trader


Posts : 22
Equity USD : 767
Thanks : 0
Join date : 2009-06-24
Location : Pasir Berdengung,Johor

PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   Sat Jun 27, 2009 3:35 pm

aduyai...mase cuti2 nieh xdek trade abis jugak la bace tentang vsa nieh....ape yg kawan nampak...nieh lebih kat psycology market...mari repeat sampai lebam n paham BIGCRY
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Volume Spread Analysis ( VSA )   

Back to top Go down
 
Volume Spread Analysis ( VSA )
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Why most of the members want to spread negative thoughts??
» Can I know the total volume traded on 04.04.2012
» How to find issued share volume of each company
» Sri Lanka stocks up on Dialog; volume low on IMF warning
» Stock Market words - For the New Investors (Beginners)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
 :: FOREX :: PEMBANGUNAN TEKNIK FOREX-
Jump to: